Auto import

Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kan een interessante besparing opleveren. Daarnaast zijn auto’s in Duitsland vaak vollediger uitgerust en is het aanbod vele malen groter dan in Nederland waardoor u sneller vindt wat u zoekt.

Let u bij de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan bij het importeren van de desbetreffende auto namelijk implicaties hebben voor de te betalen BPM en/of de BTW.

 

Geld besparen op auto import? Onze adviseurs helpen u graag

Sinds 2007 begeleiden wij garagebedrijven, handelaren, officiële merkdealers en particulieren bij de BPM aangifte van hun geïmporteerde auto. Inmiddels hebben we ruim 35.000 import auto’s verwerkt. Wij weten dan ook als geen ander hoe u maximaal geld kunt besparen bij de auto import.

Binnen de bestaande (en veelvuldig wijzigende) BPM regelgeving zorgen wij er voor dat voor u de meest gunstige berekening wordt toegepast. Uw voordeel loopt hiermee op tot wel duizenden euro’s; uiteraard afhankelijk van de gekozen import auto en de staat waarin deze zich bevindt.

 

Auto importeren – voorkom negatieve verrassingen

Als u op een Duitse auto site een import auto selecteert is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat de getoonde prijzen EXCLUSIEF te betalen BPM zijn.

De BPM wordt bij import in Nederland door de belastingdienst in rekening gebracht. Voor alle auto’s die van een Nederlands kenteken zijn voorzien moet BPM worden betaald, bij een Nederlandse dealer zijn de prijzen inclusief BPM.

 

Auto Importeren uit Duitsland

Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland, eventueel met wat schade kan een interessante besparing opleveren. Auto’s zijn in Duitsland vaak aantrekkelijker geprijsd door het enorme aanbod en zijn ze vaak rijker uitgerust dan in Nederland. Door het grote aanbod vindt u vaak snel wat u zoekt, ook als u echt iets bijzonders wilt!

 

Tweedehands auto importeren Duitsland

Als u een auto gaat importeren uit Duitsland is het belangrijk dat u bij de aanschaf van een tweedehands auto goed op de leeftijd en de kilometerstand let.

Dit kan bij het importeren namelijk gevolgen hebben voor de te betalen BPM, zo wordt een auto met heel weinig km’s of jonger dan 3maanden door de Nederlandse belastingdienst gezien als een nieuwe auto!

Auto import RDW – Schade auto import

Bij het importeren van een auto met (beperkte) schade kunt u een aantrekkelijk belastingvoordeel behalen. Houdt er echter wel rekening mee dat bepaalde schades, soms niet eens heel extreem, bij import kunnen zorgen voor een WOK-status bij RDW. Omdat deze status altijd zichtbaar zal blijven, ook na vakkundig herstel van de schade kan dit gevolgen hebben voor de waarde van de auto bij verkoop.

Een beperkte schade bij import van de auto kan echter een aantrekkelijk voordeel opleveren, door de auto vakkundig te taxeren kan de afschrijving op de BPM dusdanig zijn dat zelfs na herstel van de schade er een aantrekkelijke winst overblijft.

 

Specialist in auto import

Wij richten ons vanaf de oprichting in 2007 enkel op het taxeren van voertuigen, het uitvoeren van BPM berekeningen en het verzorgen van BPM aangiftes voor import auto’s. Met meer dan 35.000 import auto’s mogen we ons gerust specialist in auto import noemen.

 

Zelf auto importeren

Als u zelf een auto importeert, bijvoorbeeld uit Duitsland, dan moet u rekening houden met de BPM aangifte, de BPM betaalt u aan de Nederlandse belastingdienst. Wij adviseren u voordat u een auto aanschaft een globale BPM berekening uit te voeren, u weet dan wat de auto (verwacht) maximaal kost en kunt op basis hiervan beslissen of het zelf importeren van de auto aantrekkelijk is.

Wij hebben voor u een aantal tools ontwikkeld die u helpen bij de BPM berekening; met de Vitex BPM app maakt u op basis van enkele voertuiggegevens een berekening en via BPM-check.nl kunt u een berekening uitvoeren als u een auto heeft gezien op autoscout24.de of mobile.de.

In beide gevallen wordt een berekening op basis van leefijdskorting uitgevoerd, in veel gevallen is een extra korting mogelijk, hierover adviseren onze BPM specialisten u graag.

 

Auto import BPM – Voorkom dat u te veel BPM betaalt

Door maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de BPM regelgeving (welke continu aan verandering onderhevig is) ons biedt en per geval alle toegestane manieren om BPM te berekenen door te nemen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM.

Wanneer u de BPM berekening van uw importauto door Vitex Raalte laat uitvoeren houden wij in de BPM aangifte rekening met toepassing van het voordeligste BPM-regime.

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte