BPM advies

Vitex is gespecialiseerd in BPM berekeningen en BPM aangiftes. Wij zijn volledig onafhankelijk, ons BPM advies is daarom altijd objectief, ons belang is u helpen met uw BPM bij het importeren van een auto! We voeren dagelijks voor vele bedrijven en particulieren een BPM berekening uit. Indien gewenst doen we dit na een waarde taxatie en uiteraard verzorgen we ook de volledige BPM aangifte richting de belastingdienst.

Wat u moet weten over BPM

  1. bij BPM mag u altijd de voor u meest voordelige berekening uitvoeren, kies daarom altijd het BPM-jaar wat voor de u de laagste BPM betaling oplevert
  2. bij een gebruikte import auto hoeft u nooit de volledige BPM te betalen, het BPM-bedrag wordt in de loop der jaren steeds lager
  3. een BPM-berekening is maatwerk, er is geen standaard methode die altijd de laagste waarde oplevert, het inwinnen van BPM advies loont
  4. de belastingdienst geeft u de basis informatie, echter geen advies hoe u het laagste BPM bedrag bepaalt
  5. een goede BPM berekening kan u tot duizenden euro’s voordeel opleveren

 

BPM advies = besparen op BPM

Vitex Raalte is gespecialiseerd in BPM, met onze adviezen zorgen we er voor dat onze opdrachtgevers nooit te veel BPM betalen. Sterker nog, in veel gevallen besparen ze aanzienlijk op de BPM. Omdat de BPM op meerdere manieren te berekenen is, is het mogelijk om fors te besparen door de juiste combinatie van berekening en afschrijving te combineren.

BPM heffing verandert bijna elkaar jaar

Omdat de BPM regels en tabellen vrijwel ieder jaar veranderen EN u bij het bepalen van de hoogte van de BPM de voor uw situatie meest gunstige berekening mag uitvoeren is het inwinnen van BPM advies zeker zinvol. Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en regels en kunnen door gebruik te maken van onze geavanceerde rekentools snel de laagste BPM voor u bepalen.

BPM advies voor uw import auto

Als u een auto gaat importeren is het belangrijk dat u VOOR dat u de auto in het buitenland koopt weet hoeveel BPM u moet betalen. Anders kan het zomaar zijn dat uw droom auto ineens fors duurder wordt, want de prijzen die u op de verschillende auto sites ziet staan zijn exclusief de BPM die u bij import in Nederland nog moet betalen.

Speciaal voor iedereen die snel een ‘globale BPM berekening’ wil uitvoeren hebben wij 2 online tools ontwikkeld, de VitexBPMapp en BPM-check.nl.

Na dat u hier een basis berekening op basis van leeftijdskorting heeft uitgevoerd kunt u bij de specialisten van Vitex Raalte een op maat gemaakt BPM advies aanvragen. Wij zorgen er dan voor dat voor uw auto de meest gunstige BPM berekening wordt uitgevoerd, die is in veel gevallen nog een stuk lager, en vullen uw BPM aangifte in.

BPM advies op basis van taxatie

Standaard wordt bij BPM berekeningen uitgegaan van een BPM afschrijving op basis van leeftijd van een voertuig. In veel gevallen is de werkelijke afschrijving op een auto (veel) hoger dan de waarden in deze tabel.

Als u kunt aantonen met een taxatie rapport dat uw import auto meer is afgeschreven, dan mag u een andere BPM berekening toepassen, een voordeel dat kan oplopen tot duizenden euro’s.

Het inwinnen van advies en het laten uitvoeren van een voertuig taxatie en het opstellen van een taxatie rapport door onze erkende taxateurs kan dus heel voordelig zijn.

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte