Vitex BPM-app

Autohandelaren, auto importeurs, maar ook particulieren die een auto willen importeren uit het buitenland moeten in Nederland de zogenaamde BPM betalen.

De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van diverse factoren, onder andere de consumentenprijs, de leeftijd van het voertuig, de brandstofsoort en de CO2 uitstoot. De berekening van de BPM is niet eenvoudig. Dagelijks krijgen we vragen of we ‘ongeveer kunnen aangeven om welk bedrag het gaat’, zodat bepaald kan worden of het financieel aantrekkelijk is om een voertuig te importeren. Om deze vragen nog sneller te kunnen beantwoorden, hebben we de VitexBPMapp ontwikkeld. Hiermee rekent u snel en eenvoudig de rest-BPM uit op basis van de leeftijdskorting.

De berekening

De VitexPBMapp houdt rekening met alle (tijdelijke) kortingen van de Nederlandse overheid voor extra zuinige/schone auto’s. Op het kentekenbewijs staat alle overige informatie die u nodig heeft om de (maximale) rest-BPM te kunnen berekenen:

  • Datum eerste toelating
  • Type brandstof (benzine/diesel)
  • CO2-uitstoot (gram/km)

Op basis van deze gegevens berekent de VitexBPMapp de Bruto BPM, de leeftijdskorting en de – maximaal – te betalen rest-BPM.

Hierbij wordt geen rekening gehouden met ‘bijzondere omstandigheden’. Deze kunnen aanleiding zijn voor een lagere ‘rest-BPM’.

Via de VitexBPMapp kunt u een maatwerkberekening aanvragen >>

Extra service

Heeft u de BPM-berekening uitgevoerd en heeft u besloten het betreffend voertuig te importeren?

Dan is het invullen van de belastingformulieren de volgende stap. Tegen vergoeding regelen wij dit graag voor u. Om er zeker van te zijn dat u niets teveel betaalt, controleren wij de ‘rest-BPM’ door een uitgebreide maatwerkberekening uit te voeren. Onze ervaring leert dat op basis hiervan vaak een hogere korting kan worden verkregen.

BPM-app - Vitex Raalte - BPM berekening import auto
BPM-app - Vitex Raalte - BPM berekening import auto
BPM-app - Vitex Raalte - BPM berekening import auto

Disclaimer
Wij hebben ons uiterste best gedaan om de BPM-berekening zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Mocht u toch onvolkomenheden ontdekken in het functioneren van de VitexBPMapp, dan horen we deze graag. Vitex is niet aansprakelijk voor enige (gevolg)schade die voortvloeit uit het gebruik van de VitexBPMapp, maar wij streven wel naar een nauwkeurige en correcte werkwijze van de app, zodat iedereen er optimaal gebruik van kan maken.

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte