BPM berekenen obv Autotelex?

BPM berekenen obv Autotelex?

Als u een auto gaat importeren moet u BPM betalen. U kunt daarbij uw berekening baseren op een officiële koerslijst, bijvoorbeeld die van Autotelex.

In veel gevallen geeft deze berekening echter niet de meest gunstige uitslag. Wat inhoudt dat u te veel BPM betaalt, dit kan oplopen van enkele honderden tot wel duizenden euro’s!

Vitex BPM specialisten besparen voor u!

Sinds 2007 leveren wij maatwerk op het gebied van voertuig-taxatie, importadvies, BPM-aangifte en BPM-berekeningen, zowel voor particulieren als voor officiële merkdealers, autobedrijven en autohandelaren. Inmiddels hebben wij meer dan 35.000 BPM berekeningen voor onze opdrachtgevers uitgevoerd. We kunnen dan ook gerust stellen dat we dé specialist zijn!

Als we voor u aan de slag gaan maken we altijd BPM berekeningen volgens alle mogelijke rekenmethoden die de belastingdienst toestaat. Dus ook die waarbij we gebruik maken van officiële koerslijsten zoals die van Autotelex.

Onze ervaring leert dat het in veel gevallen loont om te kiezen voor een handmatige taxatie met een goed onderbouwd rapport.

50 of 65% afschrijving…

BPM berekenen obv Autotelex of taxatie?

Stel er wordt volgens een officiële koerslijst van bijvoorbeeld Autotelex 50% afgeschreven, terwijl de werkelijke afschrijving op basis van taxatie door onze register taxateur 65% blijkt te zijn.

Wat zijn dan de gevolgen voor de te betalen BPM?

De extra afschrijving op basis van taxatie levert bij een bruto BPM van € 20.000 een BESPARING van € 4.000 op de te betalen BPM op.

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte