BPM berekening

Hoeveel BPM moet u betalen?

BPM is de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. Voor elke auto en motor die in Nederland geregistreerd wordt dient er BPM betaald te worden. Wilt u de BPM berekening uitvoeren voor een te importeren auto? Dan kan Vitex u hierbij van dienst zijn.

Als u een auto importeert en wilt weten wat u aan BPM moet betalen voor deze auto, dan kunt u dit voor ieder automerk laten berekenen door de erkende taxateurs van Vitex.

 

BPM berekening bij import

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regelgeving en helpen u graag met de berekening van de BPM van uw importauto.

Bij het berekenen van de BPM van uw importauto, maken wij gebruik van diverse officiële koerslijsten om tot een zo laag mogelijk BPM bedrag te komen.

 

BPM berekening voor uw import auto? (of camper / motor)

Per voertuig wordt bekeken welke vorm van BPM berekening het voordeligst is. De BPM berekeningen worden door een erkend taxateur van Vitex uitgevoerd.

 

BPM aangifte

Naast het uitvoeren van de BPM-berekening verzorgt Vitex ook de volledige BPM aangifte voor u.

BPM bij schadeauto importeren?

Gaat u een schadeauto importeren uit het buitenland, ook dan is het goed om rekening te houden met de te betalen BPM.

Een schadeauto invoeren kan op basis van een taxatie (ook wel tegenbewijsregeling genoemd) veel voordeel opleveren. Niet alleen voor jong gebruikte schadevrije importauto’s, maar ook bij schadeauto’s uit het buitenland kunnen onze taxateurs u helpen met de BPM berekening.

 

Taxatierapport schadeauto

Waardebepaling op basis van een BPM taxatierapport is de meest nauwkeurig vorm voor het bepalen van de waarde en in veel gevallen de meest voordelige als we kijken naar de BPM-afdracht.

In tegenstelling tot de afschrijvingstabel methode en de koerslijst methode wordt er bij een taxatierapport naar de volledige staat van de auto gekeken. Hierbij wordt de waarde bepaald aan de hand van een koerslijst en de feitelijke staat van de auto.

Door middel van een gedetailleerde fysieke opname door onze taxateur, waarbij de beschadigingen aan de auto worden vastgelegd op foto zal er een schadecalculatie worden gemaakt. Alle gegevens worden verwerkt in een uitgebreid taxatierapport.

 

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte