BPM import auto

U wilt een auto, camper of motor importeren?

Als u een voertuig wilt invoeren vanuit het buitenland moet u BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Vitex Raalte regelt alles rond de BPM en maakt zo het importeren van uw droomauto, motor of camper nog aantrekkelijker.

Ervaar de meerwaarde van Vitex Raalte >>

Berekening BPM import auto

De BPM wordt bepaald aan de hand van de oorspronkelijke Nederlandse nieuwprijs (inclusief opties ‘af fabriek’) en/of de CO2-uitstoot (uitlaatgas-emissie). Op de bruto BPM wordt een korting verleend op basis van:

  • de leeftijd van het voertuig
  • of de handelswaarde van het voertuig volgens een koerslijst
  • of de handelswaarde van het voertuig op basis van een taxatierapport

Lees meer over de BPM-berekening van uw import auto >>

Import advies

Hierbij mag voor de goedkoopste oplossing (het laagste bedrag aan te betalen BPM) worden gekozen. Dit maakt dat het bepalen van de BPM geen simpele rekensom is. Met onze expertise kunnen wij u een gefundeerd importadvies geven en binnen de wettelijke regels de kosten zo laag mogelijk houden.

 

BPM aangifte

Indien gewenst verzorgen wij ook de benodigde invoerdocumenten. U bespaart hiermee tijd en voorkomt kostbare fouten, bijvoorbeeld door het niet correct overnemen van gegevens in de aangifte bij de douane.

Na keuring/opname van het voertuig door de RDW kunt u met deze documenten rechtstreeks naar de douane.

Meer over de BPM-aangifte >>

Voertuigtaxatie

Om een Nederlands kenteken te krijgen moet het voertuig door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) worden gekeurd. Daarnaast betaalt u BPM. Vitex is gespecialiseerd in het taxeren van voertuigen die vanuit het buitenland worden ingevoerd. Hiervoor regelt Vitex de complete BPM-berekening en BPM-aangifte, inclusief de benodigde documenten.

Meer over het taxeren van uw voertuig >>

bpm-check.nl

Nauwkeurige berekening van de te betalen BPM op basis van Leeftijdskorting &en Taxatie!

Heeft u een auto op mobile.de of autoscout24.de gezien? Op basis van de advertentielink voeren we online de BPM berekening voor u uit. Geen technische kennis nodig, alleen de advertentielink kopiëren en u heeft binnen enkele seconden de BPM informatie in uw mailbox.

Direct online berekenen en meer informatie? Kijk op www.bpm-check.nl >>

 

BPM-app

Auto importeren? Bereken snel en eenvoudig de rest-BPM met de VitexBPMapp!

Met deze tool, die u offline kunt gebruiken, heeft u direct inzage in de daadwerkelijke kosten van de auto die u wilt invoeren.

Dagelijks krijgen we vragen of we kunnen aangeven om welk BPM-bedrag het ‘ongeveer’ gaat, zodat bepaald kan worden of het financieel aantrekkelijk is om de personen auto te importeren. Om deze vragen nog sneller te kunnen beantwoorden hebben we de VitexBPMapp ontwikkeld. Hiermee rekent u zelf, snel en eenvoudig de rest-BPM op basis van leeftijdskorting uit.

Lees meer over de Vitex BPM app >>

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte