BPM van mijn auto

Wat is de BPM van mijn auto?

Als u een voertuig (auto, motor of camper) in het buitenland koopt, in Nederland hebben we het dan vaak over jong gebruikte occasions uit Duitsland, dan moet u bij de import nog ‘BPM-belasting’ betalen. Koopt u in Nederland een auto, dan is de BPM verwerkt in de aanschafprijs. Omdat dat in het buitenland niet het geval is heeft de Nederlandse overheid bepaald dat u een gedeelte van de BPM (de  rest-BPM) bij import alsnog dient te betalen.

Hoe bepaal ik de BPM van mijn auto?

De belastingdienst biedt u de mogelijkheid om de BPM op verschillende manieren te bepalen, in de basis zijn dit:

  • Forfaitaire tabel (leeftijdskorting)
  • Koerslijst (voornamelijk bij jonge / schadevrije voertuigen)
  • Taxatierapport (voertuigen met beschadigingen / schade)

U mag in alle gevallen de voor u meest voordelige BPM berekening hanteren.

Let op; hierbij mag u uitgaan van alle mogelijke reken-momenten vanaf het moment van eerste toelating tot de huidige datum.

Een specialist voor de BPM van mijn auto?

Waarom een specialist inschakelen voor het bepalen van de BPM van mijn auto? Het berekenen van de te betalen BPM bij de import van een auto is niet iets wat u dagelijks doet. Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente regelgeving en zorgen er op basis van ervaring en expertise voor dat u profiteert van de maximale korting op de te betalen BPM.

Korting op de BPM van mijn auto?

“Als ik een gebruikte auto importeer, krijg ik dan korting op de BPM van mijn auto?” Een veel gehoorde vraag; het antwoord daarop is “Ja!”. Als uw voertuig aan de minimale eisen voldoet komt u in aanmerking voor een (forse) korting op de BPM-belasting.

Hoe hoog is de korting op de BPM van mijn auto?

Als u de BPM-berekening / BPM-aangifte door Vitex laat uitvoeren zorgen wij er voor dat u profiteert van de maximale korting op de BPM. Wij doen dit door alle mogelijke berekeningen uit te voeren en op basis daarvan de voor u meest gunstige BPM aangifte op te stellen.

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte