Ook dit jaar heeft de belastingdienst / overheid weer een aantal veranderingen in de BPM regels doorgevoerd. De belangrijkste aanpassing van de BPM in 2019 zorgt voor een aanpassing van de BPM tarieven bij een midden en hoge CO2-uitstoot auto. De BPM verandert voor de lage CO2-uitstoot (de schone) voertuigen nagenoeg niet.

 

Enkele opvallende voorbeelden:

Benzine van 72 gram t/m 129 gram. De bruto BPM neemt in 2019 ten opzichte van 2018 met minimaal € 10 tot maximaal € 258 toe. Tussen 131 en 139 gram neemt de bruto BPM af (voordeel maximaal € 70).

 

Bij Diesel auto’s is het gevolg van de gewijzigde berekening dat alleen voor de echt schone voertuigen de bruto BPM nagenoeg gelijk blijft. Bij auto’s die qua CO2 uitstoot in het midden segment vallen (de meest verkochte modellen) blijft de BPM aanpassing in de meeste gevallen beperkt tot enkele procenten.

 

 

LET OP; de BPM informatie is gebaseerd op de bruto tarieven voor nieuwe voertuigen. Bij import van een gebruikte auto geldt dat wij altijd op basis van diverse BPM berekeningen de voor u meest gunstige BPM aangifte opstellen.