Voertuigtaxatie

Een taxatie door Vitex geeft u duidelijkheid;

  • bij technische schade (in geval van garantie/aansprakelijkheid
  • bij schade na een aanrijding (contra-expertise)
  • over de waarde van een voertuig voor het afsluiten van een verzekering

Met een gedegen taxatierapport brengen wij de schade en/of de waarde van het voertuig helder in beeld, zowel voor personenauto’s, motoren, campers, caravans, als voor zwaar materieel, landbouwvoertuigen en -machines.

 

Onderzoek technische schade

Bij een technisch mankement is het voor de garantie en de aansprakelijkheid van belang om de oorzaak en de omvang in kaart te brengen. Wij hebben jarenlang ervaring met het onderzoeken en taxeren van technische schades, van schade aan een wisselbak tot onderzoek naar de oorzaak van brand. Ons schaderapport geeft uitsluitsel over een eventuele garantieclaim of de aansprakelijkheid van derden.

 

Contra expertise

Als u het niet eens bent met de schadetaxatie van uw verzekeringsmaatschappij of van de tegenpartij, biedt een onafhankelijke taxatie uitkomst. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat elke schade vakkundig te beoordelen en te taxeren. Na een grondige inspectie, waarbij de schade ook in beeld wordt vastgelegd, ontvangt u een gedegen schaderapport.

Voertuigtaxatie tbv BPM-aangifte

Als u een auto importeert moet u rest-BPM betalen, de hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van het voertuig. Als op basis van deskundige taxatie door een erkend taxateur van Vitex blijkt dat de dagwaarde van uw auto lager is dan die op basis van de standaard afschrijving bespaart u op de BPM! 

Taxatie van uw voertuig voor BPM loont in veel gevallen!

Waarde taxatie

Wilt u voor het afsluiten van een verzekering weten wat de waarde is van uw auto, motor of camper? Ook dit behoort tot onze expertise. Indien gewenst inspecteren wij het voertuig samen met u, zodat alle bijzonderheden (denk aan historie, restauratiewerkzaamheden, specifieke kenmerken of accessoires) ter sprake komen. Relevante informatie nemen we uiteraard mee in de taxatie.

 

Taxatie op locatie

De taxatie van het voertuig vindt plaats op een door u aan te wijzen locatie. Alle van belang zijnde zaken (merk, type, soort brandstof, accessoires en andere extra’s) nemen wij op in het taxatierapport. Dat geldt ook voor eventuele schades en het berekenen van de reparatiekosten. Daarnaast maken we foto’s van het voertuig, zodat alle bijzonderheden op beeldmateriaal zijn vastgelegd.

 

Bezoekadres Vitex Raalte

Vrieswijk 3a
8103 PB  Raalte